Peter Pan


Familia Darling, atât de atipică între celelalte familii, îşi ducea traiul liniştit, neatins de lumea de afară. Wendy, Michael, John, cei trei copii ai soţilor Darling trăiesc înconjuraţi de dragostea părinţilor lor, fiecare copil visând însă la o Ţară Niciunde, pentru că aşa cum spune J. M. Barrie, autorul, fiecare are o Ţară Niciunde diferită de a celorlalţi. În harta gândurilor fiecăruia, Ţara Niciunde este locul perfect pentru atingerea visurilor. Acolo sunt surprize la tot pasul, aventurile se ţin lanţ şi nu există loc de plictiseală.
Revenind la familia Darling, cu atât mai neobişnuită cu cât în rolul guvernantei se află ... o căţeluşă, Nana, care pricepută cum e, este ideală pentru a se ocupa nu doar de cei trei copii ci şi de dl. şi dna. Darling.
Obiceiurile lor zilnice sunt întrerupte însă de apariţia lui Peter Pan, copilul care nu a mai vrut să crească, pe care Wendy şi ceilalţi doi copii îl îndrăgesc imediat. Nimeni nu are o faţă atât de veselă cum putea să aibă Peter, iar râsul lui răsuna asemeni celui mai dulce gângurit. Căci Peter îşi păstrase încă râsul de pe vremea când gângurea.
Aşadar, pornesc la drum, spre Ţara Niciunde, pentru că acesta este motivul vizitei lui Peter. Ah, am uitat să vă spun că Peter este însoţit de zâna sa, Clopoţica. Ţara Niciunde este prima la dreapta şi tot înainte până în zori. Ea se trezeşte la viaţă abia când Peter se întoarce, deoarece Peter nu poate suferi letargia. Principalele forţe ale ale insulei sunt Băieţii Pierduţi, care-l caută pe Peter, apoi piraţii, în frunte cu Gheară, care-i caută pe Băieţi, pieile-roşii, în căutarea piraţilor iar fiarele sălbatice în căutarea pieilor-roşii.

Povestea este frumoasă pentru că fiecare visează la un tărâm separat, la o Ţară Niciunde, unde se pot împlini cele mai frumoase visuri, unde nu există bariere şi de unde te poţi mereu întoarce fără regrete.

Copiii se întorc, Wendy creşte mare, are la rândul ei o fetiţă. Peter Pan continuă să se arate copiilor, cât timp aceştia vor rămâne veseli, nevinovaţi şi nepăsători.

Niciun comentariu: