Araminta NălucilăCasa mea bântuitã, aşa cum a fost povestitã lui Angie Sage.
Araminta este cea mai amuzantã fetiţã din mulţimea personajelor-copii pe care i-am întâlnit în cărţile pentru cei mici sau chiar pentru cei mai … mari.
Araminta… nu se teme de fantome, de case bântuite sau de culoare secrete.
Are câte un dormitor pentru fiecare noapte a sãptãmânii. Câteodatã poate fi şi nesuferitã, dar ar face orice sã-şi ajute prietenii.
Angie Sage s-a nãscut la Londra, petrecându-şi copilãria şi adolescenţa în Valea Tamisei, la Londra şi în Kent. Acum locuieşte lângã un golfuleţ din Cornwall, unde îşi scrie poveştile în timp ce priveşte bãrcile pescarilor de stridii cum pleacã în larg şi se întorc la mal. Angie Sage este creatoarea lui Septimus Heap, un bãieţel despre care voi vorbi altãdatã…
Araminta, deşi locuieşte în Casa Nãlucilã, nu a întâlnit niciodatã, dar absolut niciodatã o fantomã, nici mãcar una mititicã. Mãtuşa Tabby nu o ajutã deloc. Unchiul Drak trãieşte oarecum departe de activitãţile zilnice ale Aramintei, în turnuleţul de nord, alãturi de liliecii sãi. Pentru cã mãtuşa Tabby vrea sã vândã casa, Araminta este hotãrâtã sã-i dãrâme acesteia orice urmã de plan.
Cartea este plãcutã mai ales prin modul de abordare al personajului. Nu e clasic şi autoarea nu are în vedere neapãrat un plan educaţional, ci mai degrabã urmãreşte sã scoatã micul, marele cititor din rutina zilnicã, umorul şi ironia însoţind personajele de-a lungul cãrţii, într-un final Araminta descoperă nu una ci două fantome în Casa Nălucilă.

Niciun comentariu: