Hotelul (1967)
Filmul, în regia lui Richard Quine, se bazează pe cartea cu acelaşi nume a lui Arthur Hailey.
Personajul principal, Peter McDermott, directorul general al hotelului, este interpretat de actorul Rod Taylor . McDermott conduce un vechi dar elegant hotel numit Saint Gregory din New Orleans, în stil mare. Este prezent peste tot şi mereu este fermecător, eficient şi provocator.
Din nefericire, este un timp nefavorabil pentru hotel. Proprietarul, Melvyn Douglas, are nevoie de bani pentru a-l moderniza. Magnatul Curtis O’Keefe (interpretat de Kevin McCarthy), proprietarul unui modern lanţ hotelier, îi dă târcoale cu intenţia de a cumpăra hotelul. Onestitatea lui McDermott şi bunul simţ nu au importanţă pentru afacerile lui O’Keefe. În timp ce McDermott este ocupat cu treburile hotelului, oamenii lui O’Keefe înscenează un incident în care un cuplu de culoare, aflat în oraş ca participanţi la un congres al medicilor organizat în New Orleans, este obligat să părăsească hotelul. McDermott încearcă să repare situaţia cu multă îndemânare, întorcându-i într-un final pe cei doi. Iubita lui O’Keefe, Jeanne (interpretată de Catherine Spaak) încearcă să-l atragă cu farmecele sale pe McDermott, dar acesta în cele din urmă îi câştigă respectul. La hotel oaspeţii au problemele lor, incluzând un duce şi o ducesă implicaţi într-un accident de maşină, un hoţ care “lucrează” în timp ce oaspeţii dorm, un lift care se prăbuşeşte provocând câteva morţi.
În mijlocul acestui haos, McDermott este o mare de calm. El ne apare ca un om de afaceri, ca un personaj romantic şi ca un om de acţiune, adevăratul stăpân al hotelului.
“Hotelul” este un film de modă veche care implică toate caracterele, un film în vechiul stil, cu personaje conturate şi care reuşeşte să ne distragă atenţia de la orice altceva…

Niciun comentariu: