Şcoala de vară Go MediaZilele trecute am participat la cursurile Şcolii de vară Go Media, organizate de Colegiul Biblic Est European. Participanţii au fost din aproape toate colţurile ţării, oameni interesanţi şi interesaţi. Cursurile au fost împărţite în mai multe module: foto video, comunicare, radio şi layout şi design. Modulul de comunicare a fost susţinut de profesorul Radu Marius. Discursul şi textul jurnalistic au fost principalele teme ale modulului. Am apreciat libertatea de comunicare în timpul cursului, desigur în limita bunului simţ. Cursul de radio a fost susţinut de Dorin Rus, redactor la radio Vocea Evangheliei Sibiu. Vorbitul la radio, greşeli pe care le fac jurnaliştii de radio, id-uri, promo-uri, flash-uri, interviul au fost câteva dintre chestiunile discutate în cadrul cursului. La secţiunea layout şi design l-am avut ca instructor pe Florin Iosif, profesor în cadrul CBEE. Comunicarea pe web, prin imagini, culori, text, branding şi identitate, lucruri fără de care azi nu ne putem lipsi o mare parte dintre noi, mai ales cei care folosim internetul ca mijloc de comunicare.
Desigur, în câteva zile nu se poate face multă şcoală şi instrucţie. Însă în calitatea mea de jurnalistă creştină apreciez curajul iniţiatorilor Şcolii de Vară, şi mai ales a cursului de Jurnalism-Instruire Media din cadrul CBEE.
Sunt convinsă că Şcoala de vară Go Media se adresează nu doar celor neştiutori în ale jurnalismului, ci mai ales celor iniţiaţi în mrejele mass-mediei, pentru că fiecare dintre noi avem nevoie de instruire continuă. Nimeni, nici chiar după practică îndelungată în jurnalism, nu cunoaşte suficient de multe despre domeniul comunicării prin mass-media. Este un domeniu vast, şi vrem sau nu vrem, ne-a invadat tuturor existenţa...

3 comentarii:

Ofelia Cosma spunea...

cea mai tare experienta.... ce mi-e dor de Oradea. de voi toti...

Ofelia Cosma spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ofelia Cosma spunea...

si abia astept sa merg si anul acesta...:) foarte fain ce ai scris ioana;)