fragment: Naşterea Domnului Isus Hristos

Dumnezeu face o promisiune


În vremuri îndepărtate, trăia la curtea unui rege un om. El se numea Isaia. Isaia era un om bun şi drept pe care Dumnezeu îl iubea. De aceea, Dumnezeu l-a folosit de multe ori pentru a vorbi poporului său. În acest fel, Dumnezeu îi spunea cum să-l sfătuiască pe rege. Ahaz, căci acesta era numele regelui, era un rege tânăr. Nu-i plăcea să ceară ajutorul lui Dumnezeu pentru  că era tare mândru. El era rege peste regatul Iuda.
Într-o zi, pe când stătea liniştit în palatul său, a ajuns la urechile sale vestea că doi împăraţi mari şi puternici vor să cucerească ţara lui. Ahaz, fără să-l cheme pe Isaia şi să aştepte sfatul lui, a trimis ca dar aur şi argint unui alt împărat, mult mai puternic pentru a-l îndupleca să lupte alături de el. Lui Ahaz i-a fost teamă, şi cu el toţi locuitorii regatului Iuda au tremurat în faţa invaziei celor doi împăraţi.
Însă Dumnezeu nu a uitat de Ahaz şi de poporul său, cu toate că ei l-au uitat pe Dumnezeu.
Isaia vorbea tot timpul cu Dumnezeu. El  ştia când Ahaz era ascultător sau când făcea ce credea el mai bine. În acest fel, Dumnezeu îl trimise pe Isaia în faţa lui Ahaz cu un mesaj: „Nu te teme de nimic!”. Şi totuşi, Ahaz, deosebit de mândru, nu a ascultat de Dumnezeu. Atunci Isaia, întristat de neascultarea lui Ahaz îl ceartă:
-Rege Ahaz, nu mai fii atât de mândru şi de neascultător. Totuşi, să ştii că Dumnezeu nu va uita de noi şi ne promite că ne va trimite un salvator. Dumnezeu m-a trimis să-ţi spun următoarele cuvinte: „Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un Fiu şi-I va pune numele Emanuel”. Apoi Isaia a plecat de la rege.
Deşi ştim că Ahaz  a mai trăit mulţi ani ca rege, noi nu vom mai pomeni nimic despre el, pentru că de acum încolo vom aştepta ca Dumnezeu să-şi îndeplinească promisiunea. Şi aceasta se va întâmpla mult mai târziu, peste câteva sute de ani...


Autor Ioana Blaga
Fragmentul face parte din volumul Povestea naşterii Domnului Isus Hristos.
Cartea va apare la Editura Făclia Oradea. 
Toate drepturile aparţin autorului şi editurii. 

3 comentarii:

Ofelia Cosma spunea...

imi place cum ti-ai expus ideile...
e o poveste asa fain spusa de tine.. intr-un mod foarte pe inteles... si te atrage sa o citesti pana la capat...sa ii afli continutul si sfarsitul.
ramai binecuvantata draga prietena. Iar Domnul Isus sa fie centrul acestor Sarbatori... de El sa te bucuri. Sa iti aduca pacea in inima... si ramai in harul Lui. te iubesc.

IOANA BLAGA spunea...

Mulţumesc Ofelia! Cartea asta va apare anul viitor...
Şi eu îţi doresc sărbători fericite!

Ofelia Cosma spunea...

multumesc ioana. Domnul sa ne calauzeasca.