Marşul pentru viaţă

Sunt alături de mişcarea Provita la organizarea evenimentului  "Marş pentru viaţă", eveniment care se desfăşoară anual, în mai multe oraşe din România. Oradea va organiza acest eveniment în data de 24 martie 2012. Mai jos se află manifestul mişcării preluat de pe siteul http://marsulpentruviata.blogspot.com/.


„Manifest pentru Viață”. Mesajul oficial al „Marșului pentru viață” 2012

MANIFEST PENTRU VIAȚĂ

Noi, participanții la „Marșul pentru Viață”, care are loc anual în orașe din România în scopul afirmării dreptului la viață al tuturor persoanelor începând de la momentul concepției, ne adresăm prin acest MANIFEST celor care doresc o schimbare morală - în primul rând tinerilor - cerând:
  1. Ca supraviețuitori ai legalizării avortului în 1957, conștientizăm și afirmăm răspicat că viața începe din momentul concepției. De aceea, dorim să oprim genocidul care durează de 55 de ani și a înregistrat, oficial, mai mult de 22.000.000 de victime.
  2. Recunoașterea fătului ca al doilea pacient și introducerea terapiei fetale pentru înlocuirea eugenismului și a eutanasierii prenatale a copiilor cu afecțiuni genetice.
  3. Oferirea de alternative pozitive la avort prin susținerea femeilor în dificultate, prin încurajarea economică a natalității și prin încurajarea adopției. Sprijinirea familiilor cu copii cu afecțiuni.
  4. Cercetarea onestă a consecințelor celor aproape 55 de ani de avort în România, prin investigarea riguroasă a numărului de vieți umane pierdute prin avort și a efectelor avortului asupra femeii (cancere, infertilitate, afecțiuni psihice) și familiei.
  5. Cercetarea adevăratelor cauze ale infertilității în România și introducerea alternativelor etice la fertilizarea in vitro. Monitorizarea strictă a clinicilor care efectuează fertilizare in vitro și încetarea finanțării acestora din fonduri publice.
  6. Campanii de informare bazate pe rezultate științifice riguroase asupra consecințelor nefaste ale avortului și utilizării contraceptivelor.
  7. Stăvilirea campaniei de falsă „educație sexuală”, care instigă la promiscuitate sexuală și conduce la creșterea avorturilor și sarcinilor la adolescente. Promovarea unei educații bazată pe formarea caracterului și încurajarea castității. Recunoașterea reală a rolului primordial al părinților în educația copiilor lor.
  8. Interzicerea promovării culturii pornografice.
  9. Susținerea de către toți cetățenii responsabili a politicienilor favorabili unei culturii a vieții.
  10. Colaborarea tuturor forțelor pro-vita din România.
Criza economică, politică și demografică sunt doar consecințe ale profundei crize morale. Aceasta este adevăratul pericol la adresa societății și împotriva acesteia trebuie să ne îndreptăm cu prioritate.
 Numai printr-un prezent curajos și moral putem fundamenta un viitor frumos pentru noi și copiii noștri, într-o țară binecuvântată de Dumnezeu!

Un comentariu:

Ofelia Cosma spunea...

buna initiativa... Doamne ajuta sa aiba si un impact serios.