Agatha Christy Mystery Party

Recent a avut loc întâlnirea micului nostru grup de iubitoare de literatură, Rose Tea Book Club, nume ales de Anita. Subiectul întâlnirii a fost Agatha Christie. De aceea am numit evenimentul Agatha Christie Mystery Party. Seara a debutat pe la ora 18 pm când a început să se adune lumea. Când spun lume nu mă refer la un oraş întreg ci doar la chipurile pe care le vedeţi în fotografia de mai jos. Am stabilit locul crimei, Emma şi-a pregătit aparatul foto, de fapt ea a făcut şi pe mortul. Vorba ei: "e mult mai uşor să fii mort decât viu!" uitându-se la mişcările noastre agitate de colo colo. Garderobă vintage: pălării, fuste ample, sacouri scurte şi cambrate totul alb negru. Apoi coafuri elegante, machiaje deosebite şi rujul roşu.  Nu am uitat de gastronomia englezească: ceai, prăjiturele, plăcintă şi biscuiţi. Pe lângă toate acestea trebuie să adaug că pregătirile au început cu o lună mai devreme, atunci când am stabilit ce cărţi citim. Am observat că a predominat Zece negri mititei deşi Agatha Christie are cărţi şi mai bune, dar asta e poate mai celebră pentru că există şi nişte ecranizări cunoscute şi pentru că a iscat discuţii în jurul titlului iniţial (Zece negri indieni). Anita  a pregătit un joc prin care trebuia să descoperim un criminal. Cu chiu cu vai am reuşit, spun asta pentru că toate eram foarte obosite, iar unele dintre participante sunt mămici şi presupun că erau cu gândul la odoarele de acasa. După ce am pălăvrăgit despre cărţile şi viaţa Agathei Christie am ajuns şi la punctul final: stabilirea următoarei întâlniri care va avea loc în afara oraşului. Sperăm să avem vreme bună. Nu de alta dar ne vom întâlni cu surorile Bronte şi vom bântui prin Wuthering Heights împreună cu Catherine şi Heatchliff.
O seară bună tuturor!


Fotografiile sunt făcute de Emma Domuţa.
 

4 comentarii:

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

What a night! (a se citi cu accent englezesc sau belgian!)
Pentru întâlnirea cu the Brontes să sperăm că vom avea vreme bună; dar și dacă ar fi potrivnică, nu ne îngrijorăm: ar fi în acord cu clima de la Wuthering Heights.
So long!

Bancuri spunea...

Buna, va scriu pentru a va propune unui schimb de linkuri. Daca doriti sa faceti un schimb cu http://bancuri.iasi365.com/ lasati-mi un comentariu sau trimiteti-mi un mail la corcosan@yahoo.com cu titlul pe care il doriti si linkul. La mine titlul e Bancuri
O zi buna va doresc

Ofelia Cosma spunea...

foarte frumos... astaptam si urmatoarele intalniri.